Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Reto Niš

U leto 2009. godine pokrenuli smo centar u Nišu, uzimajući u obzir zastupljenost problema narkomanije u tom gradu. Nekoliko momaka iz naših kuća iz Beograda sa istim ciljem i željom se uputilo u ovaj grad da svojim primerom pokaže da izlaz iz sveta droge postoji. Na periferiji Niša, uselili smo se u jednu kuću, nakon čega je zvanično otvorena kuća za momke.

Sa otvaranjem kuće otvorili smo i prodavnicu za prodaju polovnog nameštaja i bele tehnike, gde je započeta podela letaka za prikupljanje nameštaja i uopšte na taj način smo krenuli da upoznamo građane o postojanju centra. S obzirom da je pre neke dve godine centar otvoren u Nišu, nalazimo se na samom početku, tako da su i poslovi koje obavljamo jako ograničeni. Momci obavljaju različite vrste poslova u zavisnosti od potrebe građana kao što su selidbe i čišćenja ili prikupljanje nameštaja koji građanima više nije potreban.

U Nišu za sada uglavnom boravi do 15 momaka i konstantno radimo na adaptaciji kuće da bi se sredila za boravak i potrebe štićenika. Radove uglavnom izvodimo sami, a zbog ograničenih finansijskih mogućnosti otvoreni smo za pomoć u donacijama građevinskog materijala, hrane, kućnih potrebština..
Želja nam je da kuća u Nišu može da se preuredi da bi primila što više štićenika.