Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Početak rada

U Republici Srbiji centar je osnovan 2004. godine (krajem 2003. godine iz centra iz  Španije došla je mala grupa momaka da započne rad centra u Beogradu), a od  12.03.2004.godine zvanično smo registrovani kao nevladina organizacija. Upisani smo u registar udruženja društvenih orgnizacija i političkih organizacija koja se vodi kod Ministarstva za ljudska  i manjinska prava, kao Udruženje građana na reg.br.2955 pod red.br.8294.

Od 09.06.2010. upisani smo u Agenciji za Privredne Registre u Registar Udruženja.

Nakon dvanaest godina postojanja Reta u Srbiji, boravimo u četiri prihvatne kuće (dve za momke i jedna za devojke u okolini Beograda i jedna kuća za momke u Nišu). U neposrednoj blizini stacionarnih kuća za momke i devojke u Beogradu, nalaze se i tri kuće u kojima žive tri bračna para i četvoro male dece. Kuće su stacionirane na periferiji grada. Na taj način štićenicima je olakšana rehabilitacija u centru.

Trenutno u “Reto” Srbiji boravi oko 130 štićenika, a do danas je kroz program centra prošlo blizu dve hiljade osoba iz cele Srbije.