Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Poslovi

Nevladina smo organizacija, sami se finansiramo preko poslova koje obavljamo gde svaka osoba  na neki način doprinosi. Od kako je započet rad centra jedan od najznačajnijih poslova je prikupljanje polovnog nameštaja, garderobe i bele tehnike i prodaja istih u našim prodavnicama.

Ovaj posao sačinjava glavni izvor prihoda. Zahvaljujući tome možemo da nastavimo da pružamo besplatnu pomoć osobama kojima je pomoć potrebna. Svi prihodi ostvareni kroz ove aktivnosti se ulažu dalje u izdržavanje i poboljšanje prevoznih sredstava, boravišnih uslova kao i u sve ostale aktivnosti u okviru centra.

Drugi izvori prihoda su: reciklaža gradskog otpada, prodaja predmeta iz nastavnih radionica (tapicerija, ručni radovi), donacije različitih firmi u prehrambenim proizvodima, građevinskom materijalu, proizvodima za održavanje kuća, kozmetike…
Zahvaljujući ovim prihodima možemo držati aktivnim postojeće poslove i otvarati nove.

Prikupljanje starog nameštaja

Građani koji žele, pozivaju nas radi preuzimanja stvari koje im više nisu potrebne i na taj način nam poklanjaju, gde mi besplatno dolazimo i odnosimo.

Kao poklon preuzimamo sve vrste nameštaja u solidnom stanju, odeću i obuću, belu tehniku, pa i do najraznovrsnijih sitnica kao što su ukrasni predmeti, knjige, posuđe…

Rad sa garderobom – magacin

Jedan od bitnijih poslova koji obavljaju devojke je rad sa garderobom. Sva garderoba koja se primi na poklon od građana stiže do našeg magacina o kojem se brinu devojke.

U magacinu se vrši selekcija stvari: garderoba, obuća, razni odevni ukrasi, posteljine, zavese …itd., pregleda se i odvaja ono što se kasnije prosleđuje dalje na prodaju.

Devojke takođe povremeno izlažu garedrobu na nekima od pijaca u Beogradu u zavisnosti od prilika i mogućnosti.

Tapicerija, stolarija

Prikupljeni nameštaj koji je u solidnom stanju razvozimo u naše prodavnice polovnih stvari. Neke komade nameštaja prebacujemo do naših radionica (tapicerija, stolarija) na daljnju doradu kao što je pretapaciravanje fotelja, stolica, raznih vrsta kreveta, obnova drveta kao što je bajcovanje, lakiranje, a nekad preradimo i neki stari komad nameštaja.

Reciklaža otpada

Kada je u pitanju bela tehnika, proverava se da li je u ispravnom stanju za daljnju prodaju. Neka bela tehnika se popravlja, dok uglavnom svi takvi predmeti se dalje recikliraju i pripremaju za prodaju na otpadima.

Podela informativnih letaka

Jedan od poslova koje obavljaju devojke je upravo podela informativnih letaka na području Beograda u vezi prikupljanja polovnih stvari i poslova koje obavljamo sa brojevima telefona na koje mogu da nas kontaktiraju. Na taj način obaveštavamo i upoznajemo građane o postojanju centra i prikupljanju starih stvari, i najbitnije o razlogu zbog kojeg danas sve ovo radimo.

Prodavnice

U Resniku, u ul.Slavka Miljkovića 124v, prodaje se polovan nameštaj koji je uglavnom u dobrom i očuvanom stanju, kao i belu tehniku, po neki komad dorađenog i tapaciranog nameštaja iz naših radionica i različite sitnice za opremanje kuće (posuđe, porcelan, keramika, slike, knjige…).

U Ripnju, Kragujevački put 72, gde je proteklih godina u sklopu centra funkcionisala perionica, preuređeno je u prodavnicu polovnog nameštaja i garderobe. Tu možete pored nameštaja pronaći široki asortiman garderobe, obuće, posteljina, ručnih radova i raznih ukrasa i detalja sa pokućstvo.

U Kaluđerici smo nedavno otvorili salon polovnog nameštaja. Izuzetno dobra i povoljna ponuda svih vrsta sobnog, kuhinjskog i tapaciranog nameštaja. Prodavnica u svojoj ponudi ima i antikni nameštaj i predmete interesantne za kolekcionare. Nalazi se na Smederevskom putu 12 (na glavnom putu za Kaluđericu, 1km od Petrolove pumpe u Malom Mokrom Lugu).

Od osoba koje su zadužene za prodaju u prodavnicama takođe možete dobiti sve potrebne informacije u vezi funkcionisanja centra, o poslovima koje obavljamo i o svemu što vas interesuje a vezano je za naš centar.
Pored odgovornih osoba u prodavnicama pomažu i štićenici (osobe koje se nalaze na rehabilitaciji), što spada u deo rehabilitacionog programa.

Perionica

Rad u autoperionici  je jedan od prvih poslova koji su momci započeli na početku rada centra u Srbiji.  Autoperionica se nalazi u sklopu prodavnice u Resniku, gde takođe pored pranja vozila peremo i tepihe i delove automobila.

Mehanika

Kao deo rehabilitacionog programa u sklopu jedne od kuća od momaka je i rad u mehanici. Štićenici koji borave u programu rehabilitacije imaju prilike da se obuče farbanju i limarskome remontu automobila, i sve što spada u održavanje vozila koja su nam potrebna za svakodnevno funkcionisanje centra (za obavljanje poslova kao i u prevozu ljudstva unutar centra).

Ručni radovi

U okviru popodnevnih aktivnosti u kući u kojoj borave devojke, rade se različiti ručni radovi (uglavnom se koriste materijali i drvene površine.Od materijala se izrađuju lutke koje kasnije imaju svoju namenu u domaćinstvu kao držač za kese (svaka lutka je kompletno ručni rad i unikat). Od drveta izrezuju se ploče i daske različitih veličina, rade se slike i različiti drveni ukrasni predmeti.

Sve što napravimo izlaže se kao nešto što se proizvodi i radi u centru, a sve spada u deo rehabilitacije devojaka koje nauče da šiju, vezu i da rade sa drvetom.

Selidbe i čišćenja

Između ostalog obavljamo selidbe u i izvan Beograda kao i čišćenja objekata od krupnog i sitnog otpada.